Limba
Ingrediente | Flori de Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) |
---|---|
Administrare | Se prepara infuzie din planta pura sau in amestec cu alte plante aromate prin adaugarea a 2-3 flori la o ceasca de apa fierbinte (200 ml). Se lasa in vasul acoperit timp de 20 minute, dupa care se strecoara si se consuma ca atare sau indulcit dupa gust. Se recomanda consumul de 1-3 portii de ceai, pe parcursul zilei. |
Contribuie | Cunoscuta inca din antichitate, floarea de hibiscus este si astazi una dintre cele mai apreciate plante medicinale din intreaga lume. Efectele sale nutritive deriva din continutul foarte ridicat de flavonoide si vitamina C, substante cu efect antioxidant recunoscut. In ultimul deceniu s-au facut numeroase studii clinice care demonstreaza ca biodisponibilitatea vitaminei C creste semnificativ in prezenta flavonoizilor. Acestia din urma au un rol hotarator in: mentinerea sanatatii sistemului circulator, protectia organismului impotriva cancerului, protectia impotriva stresului oxidativ, care genereaza imbatranirea. |
Producator | Parapharm |